15 юли 2013 г.

30 седмично грим предизвикателство - Седмица 12 - Glitter

Здравейте, прекрасни

Малко изостанах със седмичните предизвикателства, но обещавам да наваксам веднага що ми се отдаде възможност. Сега ще ви покажа седмицата на Броката. Тъй като тя е доста дискотечно ориентирана, е един вид естествено продължение на предишната ми публикация. Аз винаги съм харесвала блясъка, но в умерени граници. Въпреки, че броката по принцип е много "хард" стил, може да бъде превърнат и в доста приличен и успешен вариант за грим в ежедневието или по-скоро за тъмните часове на деня.


Броката който се предлага на пазара е освен с всякакви цветове, дори такива които не могат да ви хрумнат, като хамелеонови, преливащи и смес от няколко различни цвята, така и с различни големини и дори форми на частиците. Подходящият за употреба върху очи и устни, обикновено е оказан на самата опаковка. Не използвайте, какъвто и да е брокат близо до очите си и устните, тъй като те могат да навредят на вашето здраве.


Брокатът може да бъде поставен както на целият клепач, като в моя случай така и на различни места като акцент. Например, често използван похват е броката да се нанася само на долният клепач по дължина, като бъде съчетан със съответният цвят сенки който сте избрали. Също така можете да го сложите във вътрешният край на окото или в двата края във формата на сълзичка например. Изключително добре стои когато е поставен под формата на очна линия с различни цветове. Експериментирайте за да откриете вашият на-добър вариант.


В случая аз съм избрала броката да е бронзов, доста класически избор за такъв продукт същевременно стилен и не претрупан. Очната линия е нужна за подчертаване на горният клепач, тъй като от твърде много блясък може да се загуби визуално горната ви линия, а това не е ефект който някой гримьор би искал да постигне, освен в случаите когато е с артистична цел.


За лепенето на броката съм използвала лепилото на Seventeen, което за съжаление е спряно от производство, но освен на тази марка има и други, които ще ви свършат работа. Можете да пробвате и с малко лепило за мигли, ако е за по-малко пространство. Има и фиксатори за грим, които биха ви били от полза, но с тях се постига по-лек вариант на покриване и е подходящ само за съвсем малките на размер брокатени частички. 

Тук можете да видите предизвикателството от предишната седмица.

Вижте и останалите участници в предизвикателството:

-------------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...